Klubtörténelem

Hazánkban az IRON HORSES MC HUNGARY az első magyar motoros klub, mely egy nagy múltú, nemzetközi MC tagságát felvette.

De hogyan kezdődött a Vaslovak kárpát-medencei története?

A Firebirds MC colorja

A Firebirds MC colorja

FIREBIRDS MC

1993-ban szalkszentmártoni motorosok megalapították a Firebirds MC-t. A klubtagok kezdettől nagyköbcentis, többségében chopper-jellegű motorokkal rendelkeztek, sokat túráztak, rendszeresen jártak motoros bulikra, és idővel sok ismerősre tettek szert. 1995-ben megrendezték első nyári motoros partijukat a szalki vadászháznál. Az eltelt évek és kilométerek alatt a klub fokozatosan ismertebb és elismertebb lett a magyar biker világban, majd külföldön is. 1998-tól a nyári partikat már a Körtó-szigeten tartották, mert a vadászháznál nem fértek el a vendégek.

Ebben az évben ismerkedtek össze az első Vaslóval, akivel jó barátságba keveredtek, és aki révén kapcsolatba kerültek az Iron Horses MC-vel. Ez a kapcsolat az évek során elmélyült, a Tűzmadarak rendszeresen jártak az IHMC bulikra, és a Vaslovak is egyre sűrűbben látogattak el magyar barátaikhoz.
Idővel természetesen alakult ki az igény, hogy a két csapat szorosabbra fűzze bensőséges kapcsolatát.
2002-ben, dolgos és sikeres “tanuló évek” után a Firebirds MC megkapta az Iron Horses MC Hungary elnevezés, illetve color viselési jogát és az ezzel járó teljes jogú tagságot az IHMC chapterek sorában.
Teltek-múltak évek. Törelten fejlődés nyomán 2019 januárjában megalakult a JÁSZ chapter, Jászágó központtal. Innentől kezdve a szalkszentmártoni csapat felvette a SzALK chapter nevet.

Az Iron Horses MC története:

1966-ban alakították a klubot az akkor az NSZK-hoz tartozó Nürnbergben állomásozó amerikai katonák. Az idő és a történelem haladtával a klubba egyre több német biker is belépett, sorra születtek az új chapterek. Manapság Közép-Amerika, illetve Nyugat-Európa számos országában működik IHMC chapter – köztük elsőként a “vasfüggönyön” innen – az Iron Horses MC Hungary.

A Lóerő legyen veletek!

2016-ban volt 50 éves az Iron Horses MC